Het kan zomaar gebeuren. Je kind moet met spoed naar het ziekenhuis. Je belt de ambulance en die staat binnen no time voor de deur. Voor je het weet zit je naast je kind in de ambulance en racen jullie met sirenes en al naar het ziekenhuis. Pas als je adrenalineniveau enigszins gedaald is en je zeker weet dat je kind in goede handen is, begint het tot je door te dringen: je hebt geen tijd gehad om een tas in te pakken.
Met spoed naar het ziekenhuis
Lichte paniek. Je moet snel ketogeen eten halen en zorgen dat je kind de medicatie op tijd inneemt. Zelfs zijn/haar favoriete knuffel heb je niet bij je. En in het ziekenhuis zullen ze vragen om zijn/haar ID- en verzekeringsbewijs. Ook al wil je alle aandacht op dit moment aan je kind geven toch moet je nu van alles regelen om deze spullen zo snel mogelijk het ziekenhuis in te krijgen. Zelf kun je niet weg. Je baalt en neemt je voor om voortaan altijd een tas klaar te hebben staan voor noodgevallen.
Wat mee te nemen?
Het hierboven beschreven avontuur heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Sindsdien heb ik altijd een tas klaar staan met de volgende spullen:
Medicatie
- Alle medicatie die nodig is om het 2 dagen vol te houden
- Wat extra medicatie voor noodgevallen
- Kit om ketonen- en glucosewaarden te testen
Voeding
- Weegschaal
- Een paar pakjes lang houdbare slagroom
- Macadamianoten
- Een pot olijven
- Suikervrije limonadesiroop
- Fles met rietje om uit te drinken
Papieren/documenten
- Kopie verzekeringsbewijs
- Kopie identiteitskaart
- Noodprotocol epilepsie
- Medicatieoverzicht van apotheek
- Noodprotocol en infuusbeleid ketogene dieettherapie
- Ketogeen dieetplan waarin staat hoeveel calorieën, vet, koolhydraten en eiwitten je kind per maaltijd mag hebben
Speelgoed
- Boek
- Knuffel
- Puzzel
- Autootjes
- Tablet
- Koptelefoon
Kleding
- Pantoffels
- Pyjama
- Reservekleding
- Jas voor wanneer je het ziekenhuis verlaat
Toilettas
- Tandenborstel
- Tandpasta
- Douchegel en shampoo
- Luiers
- Billendoekjes
Voor jezelf
- Lader voor telefoon en tablet
- Kopie identiteitsbewijs
- Reservekleding
- Tandenborstel en tandpasta
Voorkom stress en help het ziekenhuispersoneel zodat ze jouw kind de juiste zorg kunnen bieden
Als je bovenstaande spullen meeneemt naar het ziekenhuis heb je de basis om het een paar dagen vol te houden zonder dat je afhankelijk bent van de zorg van anderen. Je hebt ook alle nodige papieren en (online) documenten bij je om uit te kunnen leggen aan de ziekenhuismedewerkers welke specifieke zorg je kind nodig heeft voor de ketogene dieettherapie. Dit geeft de verpleegkundigen en artsen zo de mogelijkheid en tijd om zich te organiseren en de beste mogelijke zorg aan je kind te geven. Niet iedereen (ook in ziekenhuizen) is op de hoogte van de ins en outs van ketogene dieettherapie. En ook het vinden van de juiste medicatie kan zelfs in een ziekenhuis tijd in beslag nemen. Als je met spoed naar het ziekenhuis moet, wil je al je aandacht en liefde richten op je kind. Met een goed ingepakte tas die altijd klaarstaat, maak je dat mogelijk.
Artikel tot stand gekomen met Keto Cool.