Appelcrumble

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 4.1:1

Een makkelijk te bereiden tussendoortje of dessert op basis van appel, passend bij het ketogene dieet.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smeer een ovenschaaltje in met een klein beetje boter.
  3. Snij de appel in kleine stukjes en verdeel deze over de ovenschaal.
  4. Meng de boter met het amandelpoeder. Voeg op het einde de room toe. Voeg een beetje vloeibaar zoetstof toe naar smaak.
  5. Verdeel het amandelbotermengsel gelijk over de appelstukjes.
  6. Bak in de oven gedurende ongeveer 15 min.

Tip van de chef

  • Decoreer de ovenschotel eventueel met nog wat extra appeltjes.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 50 g ongezouten boter
  • 40 g amandelmeel
  • 40 g appel zonder schil
  • 40 g slagroom (onbereid)
  • 10 g vloeibaar zoetstof

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
50 g ongezouten boter36940.60.60.4
40 g amandelmeel250224.410.8
40 g appel zonder schil2204.80.1
40 g slagroom (onbereid)13614.11.20.9
10 g vloeibaar zoetstof0000
Totaal77676.81112.2
Per portie19419.22.83.1