Appelcrumble
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.1:1
Een makkelijk te bereiden tussendoortje of dessert op basis van appel, passend bij het ketogene dieet.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smeer een ovenschaaltje in met een klein beetje boter.
- Snij de appel in kleine stukjes en verdeel deze over de ovenschaal.
- Meng de boter met het amandelpoeder. Voeg op het einde de room toe. Voeg een beetje vloeibaar zoetstof toe naar smaak.
- Verdeel het amandelbotermengsel gelijk over de appelstukjes.
- Bak in de oven gedurende ongeveer 15 min.
Tip van de chef
- Decoreer de ovenschotel eventueel met nog wat extra appeltjes.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 50 g ongezouten boter
- 40 g amandelmeel
- 40 g appel zonder schil
- 40 g slagroom (onbereid)
- 10 g vloeibaar zoetstof
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
50 g ongezouten boter | 369 | 40.6 | 0.6 | 0.4 |
40 g amandelmeel | 250 | 22 | 4.4 | 10.8 |
40 g appel zonder schil | 22 | 0 | 4.8 | 0.1 |
40 g slagroom (onbereid) | 136 | 14.1 | 1.2 | 0.9 |
10 g vloeibaar zoetstof | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 776 | 76.8 | 11 | 12.2 |
Per portie | 194 | 19.2 | 2.8 | 3.1 |