Madeleines
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.5:1
Waan je in Frankrijk met deze heerlijke ketogene Madeleines.
- Verwarm de oven voor op 165 °C op de hete lucht stand.
- Smelt de boter in een pan of in een magnetron.
- Doe de eieren in een grote mengkom samen met een snufje zout en mix deze met een staafmixer ongeveer 1 minuut.
- Voeg de boter, de slagroom en de vanille aroma toe aan de eieren en mix met een staafmixer nog een keertje ongeveer 1 minuut.
- Zet nu de deeghaken op de staafmixer en voeg al mixend langzaam eerst het amandelmeel, dan de Steviala Kristal Sweet en ten slotte de wijnsteenbakpoeder toe aan het mengsel in de kom.
- Mix het geheel totdat er een uniform geheel ontstaat.
- Giet het deeg in een siliconen Madeleine bakvorm voor 20 mini-Madeleines en zet de bakvorm ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Wacht tot de Madeleines zijn afgekoeld, haal ze dan pas uit de bakvorm en serveer.
Tip van de chef
- Bewaar de Madeleines in de koelkast en gebruik binnen 3 dagen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Keto Cool i.s.m. Nutricia
Ingrediënten
Voor 20 porties
- 100 g ei
- 78 g boter
- 75 g amandelmeel
- 50 g Steviala Kristal Sweet
- 30 g slagroom
- 10 g vanille aroma
- 3 g wijnsteen bakpoeder
- Snufje zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
100 g ei | 132 | 9.1 | 0.2 | 12.3 |
78 g boter | 575 | 63.3 | 0.9 | 0.5 |
75 g amandelmeel | 468 | 41.3 | 8.3 | 20.3 |
50 g Steviala Kristal Sweet | 1 | 0 | 0 | 0 |
30 g slagroom | 102 | 10.6 | 0.9 | 0.7 |
10 g vanille aroma | 16 | 0 | 4 | 0 |
3 g wijnsteen bakpoeder | 5 | 0 | 1.3 | 0 |
Snufje zout | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 1299 | 124.3 | 15.6 | 33.8 |
Per portie | 65 | 6.2 | 0.8 | 1.7 |