Broccoli met kaassaus en kip

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 2.0:1

Ben jij een kaasliefhebber? Dan is dit recept in combinatie met kip en broccoli iets voor jou.

  1. Was de broccoli en snij in roosjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan en stoof de broccoli hierin door een klein beetje water toe te voegen. Dek af met een deksel tijdens het stoven.
  3. Rasp de cheddar of snij in kleine reepjes. Voeg deze samen met de mascarpone bij de broccoli.
  4. Verwarm dit mengsel zonder te laten koken, tot de kaas is opgelost.
  5. Snij de kip in blokjes en bak aan in een pan.
  6. Voeg de kippenblokjes bij het broccolimengsel.

Tip van de chef

  • Breng op smaak met kruiden naar keuze.
  • Voeg eventueel koolhydraatvrije pasta toe.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 70 g broccoli gekookt
  • 60 g mascarpone
  • 25 g kipfilet
  • 22 g cheddar kaas
  • 10 g zonnebloemolie

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
70 g broccoli gekookt190.20.62.7
60 g mascarpone27328.20.24.6
25 g kipfilet270.505.8
22 g cheddar kaas917.605.6
10 g zonnebloemolie903.400
Totaal50039.90.818.8
Per portie50039.90.818.8