Ovenschotel met sperziebonen en tomaat
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 5.0:1
Ketogene ovenschotel met sperziebonen en tomaat.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop het ei los met de mayonaise en breng op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden.
- Snipper de ui fijn.
- Doe een beetje olie in een pan en bak de spekreepjes. Voeg erna ook de tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de sperziebonen gaar in een kookpan.
- Vet een ovenschaaltje in met 5 ml olie.
- Verdeel de sperziebonen gelijkmatig in het ovenschaaltje. Voeg het gebakken tomaat/spek/ui mengsel toe.
- Giet het losgeklopte ei met mayonaise over de groentenmengeling.
- Plaats het ovenschaaltje voor 5 à 10 min in de voorverwarmde oven en laat afbakken.
Tip van de chef
- Voeg eventueel extra groenten toe.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 60 g tomaat
- 50 g sperziebonen
- 30 g mayonnaise
- 20 g ei
- 15 g spek
- 10 g ui
- 10 g zonnebloemolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
60 g tomaat | 12 | 0.2 | 1.7 | 0.4 |
50 g sperziebonen | 13 | 0.1 | 0.9 | 1.2 |
30 g mayonnaise | 199 | 21.5 | 1.1 | 0.3 |
20 g ei | 26 | 1.8 | 0 | 2.5 |
15 g spek | 102 | 11 | 0 | 0.8 |
10 g ui | 4 | 0 | 0.6 | 1 |
10 g zonnebloemolie | 90 | 10 | 0 | 0 |
Totaal | 445.2 | 44.6 | 4.4 | 5.3 |
Per portie | 445.2 | 44.6 | 4.4 | 5.3 |