Champignonsoep

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 4.0:1

Een echte wintersoep! Lekkere champignonsoep.

  1. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  2. Doe de olijfolie in de kookpan. Stoof de ui en de champignons tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
  3. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zacht sudderen.
  4. Mix de soep in de kookpan met een staafmixer en zeef eventueel.

Tip van de chef

  • Garneer met kruiden naar keuze.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 150 g water
  • 80 g champignons
  • 17 g olijfolie
  • 12 g ui
  • 5 g bouillonblokje

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
150 g water0000
80 g champignons140.40.31.8
17 g olijfolie1531700
12 g ui400.80.2
5 g bouillonblokje140.91.12.4
Totaal18518.32.12.4
Per portie18518.32.12.4