Champignonsoep
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.0:1
Een echte wintersoep! Lekkere champignonsoep.
- Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
- Doe de olijfolie in de kookpan. Stoof de ui en de champignons tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
- Voeg nu het water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zacht sudderen.
- Mix de soep in de kookpan met een staafmixer en zeef eventueel.
Tip van de chef
- Garneer met kruiden naar keuze.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 150 g water
- 80 g champignons
- 17 g olijfolie
- 12 g ui
- 5 g bouillonblokje
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
150 g water | 0 | 0 | 0 | 0 |
80 g champignons | 14 | 0.4 | 0.3 | 1.8 |
17 g olijfolie | 153 | 17 | 0 | 0 |
12 g ui | 4 | 0 | 0.8 | 0.2 |
5 g bouillonblokje | 14 | 0.9 | 1.1 | 2.4 |
Totaal | 185 | 18.3 | 2.1 | 2.4 |
Per portie | 185 | 18.3 | 2.1 | 2.4 |