Omelet met groenten en kruidenkaas

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 4.0:1

Een omelet met groenten, een hartig ontbijt om de dag goed te starten.

  1. Klop het ei los, samen met de mayonaise. Breng het eimengsel op smaak met peper, zout en andere kruiden naar keuze.
  2. Veeg de champignons schoon en snij ze in stukjes. Snij daarna de tomaat in plakjes.
  3. Doe wat olijfolie in een pan en bak de champignons en de soepgroenten.
  4. Voeg de kruidenkaas toe en laat deze smelten.
  5. Wanneer de kaas gesmolten is mag het eimengsel toegevoegd worden.
  6. Leg de plakjes tomaat in het mengsel.
  7. Laat het geheel op een zacht vuur aanbakken tot het omelet droog is vanboven.
  8. Keer het omelet om met een spatel en laat nog even doorbakken.

Tip van de chef

  • Serveer eventueel samen met wat gemalen kaas. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 35 g ei
  • 30 g tomaten
  • 25 g mayonaise
  • 15 g soepgroenten
  • 15 g champignons
  • 15 g kruidenkaas
  • 11 g olijfolie

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
35 g ei463.20.14.3
30 g tomaten60.10.90.2
25 g mayonaise16617.90.90.3
15 g soepgroenten400.60.2
15 g champignons30.10.10.3
15 g kruidenkaas434.20.70.7
11 g olijfolie991100
Totaal36736.53.26
Per portie36736.53.26