Omelet met groenten en kruidenkaas
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.0:1
Een omelet met groenten, een hartig ontbijt om de dag goed te starten.
- Klop het ei los, samen met de mayonaise. Breng het eimengsel op smaak met peper, zout en andere kruiden naar keuze.
- Veeg de champignons schoon en snij ze in stukjes. Snij daarna de tomaat in plakjes.
- Doe wat olijfolie in een pan en bak de champignons en de soepgroenten.
- Voeg de kruidenkaas toe en laat deze smelten.
- Wanneer de kaas gesmolten is mag het eimengsel toegevoegd worden.
- Leg de plakjes tomaat in het mengsel.
- Laat het geheel op een zacht vuur aanbakken tot het omelet droog is vanboven.
- Keer het omelet om met een spatel en laat nog even doorbakken.
Tip van de chef
- Serveer eventueel samen met wat gemalen kaas.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 35 g ei
- 30 g tomaten
- 25 g mayonaise
- 15 g soepgroenten
- 15 g champignons
- 15 g kruidenkaas
- 11 g olijfolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
35 g ei | 46 | 3.2 | 0.1 | 4.3 |
30 g tomaten | 6 | 0.1 | 0.9 | 0.2 |
25 g mayonaise | 166 | 17.9 | 0.9 | 0.3 |
15 g soepgroenten | 4 | 0 | 0.6 | 0.2 |
15 g champignons | 3 | 0.1 | 0.1 | 0.3 |
15 g kruidenkaas | 43 | 4.2 | 0.7 | 0.7 |
11 g olijfolie | 99 | 11 | 0 | 0 |
Totaal | 367 | 36.5 | 3.2 | 6 |
Per portie | 367 | 36.5 | 3.2 | 6 |