Ontbijt pap met kaneel
25
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.8:1
- Hak de pecannoten fijn met een vijzel of een keukenmachine. Dit kan ook door de pecannoten in een plastic zakje te stoppen en met een deegroller fijn te malen.
Houd er eventueel enkele apart om de pap aan het einde mee af te werken. - Rooster de pecannoten kort in een droge pan zonder olie of boter.
- Weeg de chiazaden en bloemkoolrijst af en zet apart. De bloemkoolrijst kan ook zelf worden gemaakt door de roosjes van een bloemkool kort in een mixer te malen tot korrels ter grootte van rijst.
- Verwarm de sojaroom en voeg hieraan de bloemkoolrijst toe. Roer dit goed.
- Zet het vuur lager wanneer het mengsel kookt en voeg dan de chiazaden, kaneel en eventueel het merg van de vanille en de vloeibare zoetstof toe. Het mengsel zal nu beginnen in te dikken.
- Zet het vuur uit wanneer de pap de gewenste consistentie heeft, giet in een kommetje en serveer. Overschot kan gekoeld 24 uur bewaard worden.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant kookroom kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 190 g Alpro Soya Cuisine*
- 60 g bloemkoolrijst
- 20 g chiazaad
- 20 g pecannoten
- 1 tl kaneel
- vanillestokje naar smaak
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
190 g Alpro Soya Cuisine* | 286.9 | 28.5 | 2.28 | 3.8 |
60 g bloemkoolrijst | 15 | 0.1 | 1.7 | 1.1 |
20 g chiazaad | 88.6 | 6.1 | 1.5 | 3.3 |
20 g pecannoten | 140 | 14 | 1.1 | 1.8 |
1 tl kaneel | 3.2 | 0.03 | 0.6 | 0.04 |
vanillestokje naar smaak | - | - | - | - |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 534 | 48.7 | 7.2 | 10 |
Per portie | 534 | 48.7 | 7.2 | 10 |