Appelbeignets

20 minuten 20 minuten 2 Gemiddeld
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bereiding

Ratio 3.1:1

Met dit eenvoudig recept maak je zelf heerlijke ketogene appelbeignets!

  1. Mix de Ketocal 4:1 poeder* met het losgeklopte ei en water.
  2. Neem een kleine appel en schil deze. Boor met een appelboor het klokhuis er uit. 
  3. Snijd de appel in hele dunne ringen. Behoud in totaal 15 gram van deze ringen. 
  4. Bestrijk de ringen appel aan weerskanten met het beslag. 
  5. Verwarm de olie in een frtituurpan tot er juist damp van de olie afkomt. 
  6. Laat de ringen in de olie glijden. 
  7. Keer na ca. 2 minuten de appelbeignets wanneer ze dit niet uit zichzelf hebben gedaan. 
  8. Bak hierna de appelbeignets verder goudbruin in ca. 2 minuten. 
  9. Schep de appelbeignets uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.  

Tip van de chef

  • Bestrooi de appelbeignets eventueel met wat kaneel. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *KetoCal 4.1 poeder is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Recept van ©Matthew’s Friends 

Ingrediënten

Voor 3 stuks

  • 20 g KetoCal 4.1 poeder*
  • 17 g ei, losgeklopt
  • 15 g appel, in zeer dunne ringen gesneden
  • 12 g olie
  • 6 g water

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
20 g KetoCal 4:1 poeder*140.813.80.52.8
17 g ei22.41.50.032.1
15 g appel 13.202.850.3
12 g olie107.714.100.1
6 g water0000
Totaal28427.43.45.3
Per portie959.11.11.8