Appelbeignets
20
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3.1:1
Met dit eenvoudig recept maak je zelf heerlijke ketogene appelbeignets!
- Mix de Ketocal 4:1 poeder* met het losgeklopte ei en water.
- Neem een kleine appel en schil deze. Boor met een appelboor het klokhuis er uit.
- Snijd de appel in hele dunne ringen. Behoud in totaal 15 gram van deze ringen.
- Bestrijk de ringen appel aan weerskanten met het beslag.
- Verwarm de olie in een frtituurpan tot er juist damp van de olie afkomt.
- Laat de ringen in de olie glijden.
- Keer na ca. 2 minuten de appelbeignets wanneer ze dit niet uit zichzelf hebben gedaan.
- Bak hierna de appelbeignets verder goudbruin in ca. 2 minuten.
- Schep de appelbeignets uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip van de chef
- Bestrooi de appelbeignets eventueel met wat kaneel.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *KetoCal 4.1 poeder is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Recept van ©Matthew’s Friends
Ingrediënten
Voor 3 stuks
- 20 g KetoCal 4.1 poeder*
- 17 g ei, losgeklopt
- 15 g appel, in zeer dunne ringen gesneden
- 12 g olie
- 6 g water
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
20 g KetoCal 4:1 poeder* | 140.8 | 13.8 | 0.5 | 2.8 |
17 g ei | 22.4 | 1.5 | 0.03 | 2.1 |
15 g appel | 13.2 | 0 | 2.85 | 0.3 |
12 g olie | 107.7 | 14.1 | 0 | 0.1 |
6 g water | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 284 | 27.4 | 3.4 | 5.3 |
Per portie | 95 | 9.1 | 1.1 | 1.8 |