Chocolade eieren

15 minuten 15 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 3.1:1 

Wil je graag zelf eens chocolade paaseieren maken? Probeer dan zeker eens dit ketogene recept.

  1. Week de gelatineblaadjes in een grote hoeveelheid koud water.
  2. Mix de slagroom, Natrena vloeibaar en cacaopoeder in een blender tot een egaal mengsel.
  3. Haal het roommengsel met een pannenlikker uit de blender en doe het in een kleine steelpan.
  4. Breng het roommengsel op laag vuur zachtjes aan de kook en haal de pan zodra het kookt van het vuur.
  5. Knijp de zacht geworden gelatine met je handen uit zodat er zo weinig mogelijk vocht meer in zit en roer de gelatine vervolgens met een houten lepel zachtjes door het roommengsel totdat het compleet is opgelost.
  6. Schenk het geheel in leuke siliconen paasvormpjes en laat het 1,5 uur opstijven in de koelkast.
  7. Haal het stijf geworden roommengsel voorzichtig uit de vormpjes en serveer.

Tips van de chef

  • Leg de siliconenvormpjes op een plank zodat ze makkelijker verplaatst kunnen worden naar de koelkast.
  • Met dit recept kunnen er ongeveer 4 eieren worden gemaakt van 28 g per stuk. De eieren zijn ongeveer 7 cm lang, 5 cm breed en 2,5 cm diep. Als je meer eieren wil maken kun je de hoeveelheid van de ingrediënten ook verdubbelen.
  • De ratio kan verhoogd of verlaagd worden door meer of minder slagroom te gebruiken.
  • Bewaar de chocolade eieren in de koelkast en gebruik binnen 4 dagen.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 100 g slagroom
  • 7 g cacaopoeder
  • 5 g gelatine
  • 3 g Natrena vloeibaar

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
100 g slagroom33935.33.12.3
7 g cacaopoeder181.50.71.3
5 g gelatine27004.4
3 g Natrena vloeibaar0000
Totaal38336.83.88
Per portie969.212

Gerelateerde recepten