Marmercake
60
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.5:1
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een tulband van 16 cm en vet deze in met een beetje boter (5 gram).
- Klop de boter luchtig samen met de zoetstof. Voeg de eieren en kwark toe en klop verder.
- Meng in een aparte kom KetoCal 4:1 vanille*, amandelmeel en bakpoeder door elkaar.
- Voeg dit toe aan het botermengsel. Mix met een handmixer voor 2 minuten.
- Verdeel het deeg in twee delen en voeg cacaopoeder toe aan één deel. Zo krijg je licht en donker deeg.
- Voeg beide delen deeg toe aan de cakevorm en meng dit voorzichtig met een vork zodat het licht mengt. Je dient de kleuren nog van elkaar te kunnen onderscheiden.
- Bak 45 minuten. Indien nodig kan de tulband de laatste 10 minuten bedekt worden met aluminiumfolie om het beter te laten garen.
- Laat afkoelen en serveer.
Tips van de chef
Bewaar het overschot afgedekt in de koelkast en gebruik binnen twee dagen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *KetoCal 4:1 vanille is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 14 porties
- 130 g amandelmeel
- 125 g volle kwark
- 100 g eieren (2 stuks)
- 85 g roomboter
- 50 g KetoCal 4:1 poeder vanille*
- 7 g koolhydraatarme vloeibare zoetstof
- 5 g bakpoeder
- 3 g cacaopoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
130 g amandelmeel | 748 | 70.2 | 11.7 | 26 |
125 g volle kwark | 161 | 11.3 | 5.5 | 8.8 |
100 g eieren (2 stuks) | 132 | 9.1 | 0.2 | 12.3 |
85 g roomboter | 625 | 69.2 | 0.9 | 0.6 |
50 g KetoCal 4:1 poeder vanille* | 352 | 34.6 | 1.5 | 7.2 |
7 g koolhydraatarme vloeibare zoetstof | 1 | 0 | 0 | 0 |
5 g bakpoeder | 4 | 0 | 1.1 | 0 |
3 g cacaopoeder | 11 | 0.7 | 0.3 | 0.6 |
Totaal | 2035 | 195 | 21.2 | 55.4 |
Per portie | 145 | 14 | 1.5 | 4 |