Crème brûlée
40
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.2:1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kluts het eigeel, slagroom en vanille aroma en voeg de vloeibare zoetstof toe.
- Meng de KetoCal 4:1 poeder vanille* met voldoende heet water (45°C-50°C) om het poeder volledig te laten oplossen en voeg dit toe aan het beslag.
- Vet een kleine bakvorm of ovenschaaltje met diameter van max. 8 cm in met de boter.
- Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant een goudbruine kleur heeft.
- Laat afkoelen en serveer.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*KetoCal 4:1 vanille is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 65 g slagroom
- 25 g eigeel
- 5 g KetoCal 4:1 vanille*
- 2 g roomboter
- 6 druppels vloeibare zoetstof
- 1 druppel vanille aroma
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
65 g slagroom | 223 | 23.2 | 2 | 1.6 |
25 g eigeel | 90 | 8.2 | 0.1 | 4.2 |
5 g KetoCal 4:1 vanille* | 35 | 3.5 | 0.1 | 0.7 |
2 g roomboter | 15 | 1.6 | 0 | 0 |
6 druppels vloeibare zoetstof | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 druppel vanille aroma | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 363 | 36 | 2.2 | 6.5 |
Per portie | 363 | 36 | 2.2 | 6.5 |