Panna cotta
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2,5:1
KetoCal 2.5:1 LQ MCT Multi Fibre vanillesmaak* bevat 1,8 g MCT per 50 ml.
Een beroemd en makkelijk te bereiden dessert, panna cotta.
- Week de gelatine in koud water en knijp het uit. Los het op in 30 ml kokend water (van de kook).
- Voeg de opgeloste gelatine toe aan KetoCal 2.5:1 LQ MCT Multi Fibre vanillesmaak en roer goed.
- Voeg het mengsel toe aan de koudgespoelde puddingvorm en laat het ongeveer 4 uur rusten in de koelkast.
- Was de aardbeien en snijd in kleine stukjes.
- Pureer een aantal aardbeien met de olie tot een puree. Bind de aardbeienpuree met johannesbroodpitmeel. Giet de puree op een bord en bedek met de afgekoelde room. Garneer met de overgebleven aardbeien.
Tip van de chef
Je kan panna cotta best één dag van te voren klaarmaken zodat het dessert voldoende kan opstijven in de koelkast.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- * KetoCal 2.5:1 LQ MCT Multi Fibre vanillesmaak is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 200 ml KetoCal 2.5:1 LQ MCT Multi Fibre vanillesmaak*
- 190 g aardbeien
- 40 g koolzaadolie
- 30 ml water
- 5 g gelatine
- 2 g johannesbroodpitmeel
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
200 ml KetoCal 2.5:1 LQ MCT Multi Fibre vanillesmaak* | 306 | 28.6 | 2.2 | 9 |
190 g aardbeien | 55 | 0 | 9.7 | 1.3 |
40 g koolzaadolie | 360 | 40 | 0 | 0 |
30 ml water | 0 | 0 | 0 | 0 |
5 g gelatine | 18 | 0 | 0 | 4.4 |
2 g johannesbroodpitmeel | 7 | 0 | 1.3 | 0 |
Totaal | 745 | 68.6 | 13.2 | 14.8 |
Per portie | 186 | 17.1 | 3.3 | 3.7 |