Avocadoburger

45 minuten 45 minuten 3 Gevorderd

Bereiding

Ratio 2.6:1

  1.  Meng het half-om-half gehakt met de eidooier, amandelolie en KetoCal 4:1 neutraal. Vorm dit met de hand tot een hamburger in de vorm van een doorgesneden avocado. Leg dit op een bord en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
  2. Snijd de avocado doormidden en haal uit beide helften het vruchtvlees er in het geheel uit met behulp van een lepel. Bestrooi de buitenkant van het vruchtvlees met het sesamzaad.
  3. Snijd de ui, komkommer en sla fijn. Beleg één van de twee delen avocado met mayonaise, ui, komkommer en sla.
  4. Bak vervolgens de hamburger in een pan.
  5. Leg deze op de sla en dek af met het andere deel avocado. Steek er een satéprikker in om het bij elkaar te houden.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*KetoCal 4:1 neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 160 g avocado
  • 100 g half-om-half gehakt
  • 30 g eidooier
  • 30 g mayonaise
  • 20 g ijsbergsla
  • 20 g komkommer
  • 10 g KetoCal 4:1 neutraal
  • 10 ml amandelolie
  • 10 g sesamzaad
  • 10 g ui

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
160 g avocado31831.22.93
100 g half-om-half gehakt23317.20.319.2
30 g eidooier1089.80.35
30 g mayonaise19921.51.10.3
20 g ijsbergsla30.10.50.2
20 g komkommer30.10.30.1
10 g KetoCal 4:1 neutraal706.90.31.4
10 ml amandelolie901000
10 g sesamzaad635.50.32.6
10 g ui400.20.1
Totaal1092102.36.932.1
Per portie1092102.36.932.1

Gerelateerde recepten