Bloemkoolrisotto

35 minuten 35 minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Ratio 2.7:1

Het perfecte hoofdgerecht voor Kerst. Andere gezinsleden kunnen ook met dit gerecht mee eten. 

  1. Begin met het voorbereiden van de ingrediënten: Schil de knoflook en ui en hak ze fijn. Zet ze apart in een kom. Boen de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze in een apart kommetje..
  2. Hak de gerookte spekblokjes in kleine stukjes en zet ze apart. Rasp de Parmezaanse kaas en bewaar deze in een kommetje.
  3. Combineer 26 g slagroom en 17 g KetoCal Liquid 4:1 neutraal* in een kom en meng ze goed.
  4. Weeg 43 g bloemkoolrijst af en 8 g boter af, en houd deze apart.
  5. Meet 17 g kraanwater af en verkruimel hierin 1 g kippenbouillonblokje.
  6. Splits een ei en bewaar 3 g eigeel.
  7. Hak 3 g verse basilicum fijn en weeg ook alvast de Italiaanse kruiden af.
  8. Verhit 10 g olijfolie in een kleine pan met een dikke bodem. Bak de spekblokjes op laag vuur totdat ze krokant worden. Voeg vervolgens de champignons en Italiaanse kruiden toe en bak alles nog ongeveer 3 minuten. Plaats de champignons en spekblokjes op een bord en laat het vet in de pan.Voeg de pesto toe aan de pan met tagliatelle. Verwarm het al roerend.
  9. Voeg de roomboter toe aan de pan met achtergebleven vet en bak de fijngesneden ui en knoflook op laag vuur totdat ze glazig zijn.
  10. Voeg het water met het verkruimelde bouillonblokje en de helft van het KetoCal Liquid 4:1 neutraal* /roommengsel toe aan de pan en breng al roerend aan de kook.
  11. Zet het vuur laag en voeg de bloemkoolrijst toe. Roer regelmatig en voeg steeds een scheutje van het KetoCal Liquid 4:1 neutraal* / roommengsel toe als de risotto droger wordt.
  12. Wanneer de bloemkoolrijst boterzacht en romig is, voeg je de gebakken champignons en spekreepjes weer toe aan de pan. Roer alles goed door.
  13. Zet het vuur uit en voeg eerst de Parmezaanse kaas en daarna het eigeel toe aan de risotto. Blijf roeren totdat de saus goed gebonden is.
  14. Schep de romige champignon-bloemkoolrisotto op een bord en garneer met de gehakte verse basilicum. Eet smakelijk!

Tip van de chef

  • Je kunt de KetoCal Liquid 4:1 neutraal* vervangen door slagroom als je dat wilt. Houd er rekening mee dat je dan de voedingswaarden opnieuw moet berekenen. Voeg extra boter of olijfolie toe voor een hogere ratio, en verminder juist de hoeveelheid boter of olijfolie voor een lagere ratio.
  • Het is lekker om op het laatste moment wat extra Parmezaanse kaas over de risotto te strooien. Dit zal echter invloed hebben op de ratio en de voedingswaarden. Houd daar dus rekening mee. 
  • Dit recept is bedoeld als hoofdgerecht voor één persoon. Als je het gerecht wilt maken voor meerdere personen, vermenigvuldig dan simpelweg de hoeveelheid van elk ingrediënt met het aantal personen voor wie je kookt en volg hetzelfde recept.

Info

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*KetoCal LQ 4:1 neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.

©Keto Cool i.s.m. Nutricia 

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 43 g bloemkoolrijst
  • 26 g slagroom
  • 26 g champignons 
  • 17 g gerookte spekblokjes
  • 17 g KetoCal LQ 4:1 neutraal*
  • 17 kraanwater
  • 10 g olijfolie
  • 9 g Parmezaanse kaas
  • 8 g boter (ongezouten)
  • 5 g ui
  • 3 g eigeel (eidooier)
  • 3 g verse basilicum
  • 1 g knoflook
  • 1 g kippenbouillonblokje
  • 1 g Italiaanse kruiden

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
43 g bloemkoolrijst110.11.30.8
26 g slagroom1049.20.80.6
26 g champignons50.10.10.6
17 g gerookte spekblokjes555.003.9
17 g KetoCal 4:1 LQ neutraal262.50.10.5
17 g kraanwater0000
10 g olijfolie901000
9 g parmezaanse kaas362.403.6
8 g boter (ongezouten)596.50.10.1
5 g ui200.20
93 g eigeel (eidooier)11100.5
3 g verse basilicum100.20.1
1 g knoflook200.30.1
1 g kippenbouillonblokje30.20.20.1
1 g Italiaanse kruid0000
Totaal per portie40437.03.310.9

 

Gerelateerde recepten