Tartaarvariatie van makreel en avocado
45
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.7:1
Start het kerstmenu met deze tartaarvariatie. Ook lekker voor de rest van de familie!
- Breng een pan water aan de kook en blancheer de zeekraal gedurende 2 minuten. Laat uitlekken en hak het in kleine stukjes.
- Pel de sjalot en snijd deze fijn.
- Schil de avocado en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd de makreel in kleine stukjes.
- Weeg 20 g mayonaise af.
- Doe de avocado in een mengkom en besprenkel deze met het verse citroensap. Meng voorzichtig zodat de citroen gelijkmatig over de avocado wordt verdeeld, om verkleuring te voorkomen.
- Voeg de makreel en de mayonaise toe aan de avocado en meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Voeg de fijngehakte sjalot en zeekraal toe aan het mengsel van avocado en makreel, en roer voorzichtig door elkaar.
- Plaats een bakring met een diameter van 7 centimeter op een serveerbord. Vul de ring met het mengsel en druk de bovenkant plat met een spatel of lepel.
- Verwijder voorzichtig de bakring en garneer de tartaarvariatie met zalmforeleitjes en verse dille.
- Hoewel de tartaarvariatie enkele uren in de koelkast kan worden bewaard, kan deze het beste direct na bereiding geserveerd worden.
Info
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Keto Cool i.s.m. Nutricia
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 38 g avocado
- 25 g gerookte makreelfilet
- 20 g Jean Bâton Belgian
- recipe mayonaise
- 4 g zalmforeleitjes
- 2 g citroensap vers
- 2 g zeekraal
- 2 g sjalotten
- 1 g dille
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
38 g avocado | 71 | 7.0 | 0.7 | 0.8 |
25 g gerookte makreelfilet | 75 | 6 | 0 | 5.3 |
20 g Jean Beton mayonaise (Belgian recipe) | 133 | 14.3 | 0.7 | 0.2 |
4 g zalmforeleitjes | 7 | 0.3 | 0 | 1 |
2 g verse citroensap | 1 | 0 | 0.2 | 0 |
2 g zeekraal | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 g sjalotten | 1 | 0 | 0.6 | 0 |
1 g dille | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal per portie | 288 | 27.7 | 1.9 | 7.3 |