Gevulde tomaat uit de oven
55
minuten
Gevorderd
Bereiding
Ratio 2.1:1
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de tomaten en champignons en snijd de champignons in kleine blokjes.
- Snijd de bovenkant van de tomaten er af en lepel voorzichtig de pitjes er uit. Weeg de tomaten opnieuw en kijk hoeveel je nog nodig hebt.
- Zet de tomaten ondersteboven op een bord zodat het vocht eruit kan lopen.
- Hak de peterselie fijn.
- Bak de pijnboompitten met de champignons en peterselie in olijfolie.
- Voeg de roomkaas toe aan het geheel.
- Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Zet de tomaten voor 30 minuten in de voorverwarmde oven en serveer warm.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 200 g tomaat
- 60 g champignons
- 20 g olijfolie
- 50 g Philadelphia roomkaas naturel lactosevrij*
- 20 g pijnboompitten
- 7 g Parmezaanse kaas*
- peterselie naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
200 g tomaat | 40 | 0.8 | 5.8 | 1.4 |
60 g champignons | 10.8 | 0.3 | 0.24 | 1.5 |
20 g olijfolie | 180 | 20 | 0 | 0 |
50 g Philadelphia roomkaas naturel lactosevrij* | 138.5 | 13.5 | 1.35 | 2.2 |
20 g pijnboompitten | 122.2 | 10.1 | 2.8 | 4.8 |
7 g Parmezaanse kaas* | 27.4 | 2 | 0 | 2.31 |
peterselie naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 519 | 46.7 | 10.2 | 12.2 |
Per portie | 519 | 46.7 | 10.2 | 12.2 |