Pizza met groene paprika en gehakt
30
minuten
Gevorderd
Bereiding
Ratio 1.8:1 (MCT)
MCT Oil* levert 28.5 g MCT per 30 g.
Een heerlijke ketogene pizza met groene paprika en gehakt !
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Laat 2/3 van de mozzarella samen met de roomkaas rustig smelten in een pan. Blijf continu roeren zodat de kaas niet bruin wordt.
- In een aparte kom, meng met je handen het amandelmeel door de gesmolten kaas.
- Voeg de psylliumvezels en de kruiden toe. Meng goed met je handen.
- Maak een mooie bol en rol het deeg plat tussen twee vellen bakpapier. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is. Hoe dunner, hoe krokanter de pizza achteraf zal zijn.
- Plaats op een bakplaat.
- Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg.
- Plaats je pizzabodem in een oven gedurende 12-15min. Zodra het deeg lichtbruin is, haal je de bodem eruit.
- Maak ondertussen het beleg. Fruit de in kleine stukjes gesneden ui en paprika aan in de MCT-olie*. Voeg het gehakt toe en bak goed door.
- Besmeer je afgebakken bodem met zure room.
- Leg hierop het groenten/gehakt mengsel. Werk af met kruiden en geraspte mozzarella.
- Plaats gedurende 5-8 min in de oven op grillstand.
Tip van de chef
- Leuk om als familie de pizza samen te beleggen !
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *MCT Oil is een voeding voor medisch gebruik. Kan worden gebruikt als dieetvoeding binnen het MCT ketogeen dieet. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Recept van Nutricia Ketogenics.
Ingrediënten
Voor 1 pizza (6 porties)
- 100 g gemengd gehakt
- 100 g roomkaas
- 100 g + 50 g mozzarella kaas
- 75 g groene paprika
- 50 g zure room
- 40 g amandelmeel
- 30 g MCT Oil*
- 20 g ui
- 10 g psylliumvezels
- kruiden: zout en oregano naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
100 g gemengd gehakt | 222 | 15.9 | 0.2 | 19.3 |
100 g roomkaas | 354 | 35.3 | 2.3 | 7.0 |
100 g + 50 g mozzarella kaas | 380 | 29.3 | 1.1 | 28.1 |
75 g groene paprika | 14 | 0.1 | 1.9 | 0.6 |
50 g zure room | 67 | 6 | 1.7 | 1.5 |
40 g amandelmeel | 252 | 22.3 | 2.8 | 8.7 |
30 g MCT Oil* | 257 | 28.5 | 0 | 0 |
20 g ui | 7 | 0 | 1.3 | 0.3 |
10 g psylliumvezels | 18 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 1571 | 137.4 | 11.2 | 65.4 |
Per portie | 262 | 22.9 | 1.9 | 10.9 |