Pizza kaas en tomaat
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.8:1
Dit recept helpt je bij de bereiding van je favoriete ketogene pizza op basis van tomaat en kaas.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Voor de bereiding van het deeg wordt KetoCal 4:1 poeder neutraal* met voldoende heet water (45°C - 50°C) gemengd zodat het poeder volledig oplost.
- Kluts het eigeel en voeg dit toe aan het KetoCal 4:1* mengsel met de olijfolie en meng tot een deeg.
- Verspreid het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een pizza.
- Beleg de pizza met de tomaten, de groene olijven, champignons in schijfjes, de geraspte kaas en wat olijfolie.
- Bak de pizza in de oven gedurende 10 tot 20 minuten tot het een goudbruine korst heeft.
- Werk af met kruiden naar keuze.
Tip van de chef
- Maak eventueel gebruik van andere groenten als beleg.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *KetoCal 4:1 poeder neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 30 g eigeel
- 25 g KetoCal 4:1 neutraal*
- 25 g tomaten
- 12 g geraspte kaas 48+
- 9 g groene olijven
- 5 g olijfolie
- 4 g champignons
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
30 g eigeel | 108 | 9.8 | 0.1 | 5 |
25 g KetoCal 4:1 neutraal* | 176 | 17.3 | 0.7 | 3.6 |
25 g tomaten | 5 | 0.1 | 0.7 | 0.2 |
12 g geraspte kaas 48+ | 44 | 3.7 | 0 | 2.7 |
9 g groene olijven | 10 | 1 | 0 | 0.1 |
5 g olijfolie | 45 | 5 | 0 | 0 |
4 g champignons | 1 | 0 | 0 | 0.1 |
Totaal | 389 | 36.9 | 1.5 | 11.7 |
Per portie | 389 | 36.9 | 1.5 | 11.7 |