Pizza kaas en tomaat

30 minuten 30 minuten 2 Gemiddeld
Theoric Lesson : Cutting Technics

Bereiding

Ratio 2.8:1

Dit recept helpt je bij de bereiding van je favoriete ketogene pizza op basis van tomaat en kaas.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Voor de bereiding van het deeg wordt KetoCal 4:1 poeder neutraal* met voldoende heet water (45°C - 50°C) gemengd zodat het poeder volledig oplost.
  3. Kluts het eigeel en voeg dit toe aan het KetoCal 4:1* mengsel met de olijfolie en meng tot een deeg.
  4. Verspreid het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een pizza. 
  5. Beleg de pizza met de tomaten, de groene olijven, champignons in schijfjes, de geraspte kaas en wat olijfolie.
  6. Bak de pizza in de oven gedurende 10 tot 20 minuten tot het een goudbruine korst heeft.
  7. Werk af met kruiden naar keuze.

Tip van de chef

  • Maak eventueel gebruik van andere groenten als beleg.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *KetoCal 4:1 poeder neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
 

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 30 g eigeel
  • 25 g KetoCal 4:1 neutraal*
  • 25 g tomaten
  • 12 g geraspte kaas 48+
  • 9 g groene olijven
  • 5 g olijfolie
  • 4 g champignons

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
30 g eigeel1089.80.15
25 g KetoCal 4:1 neutraal*17617.30.73.6
25 g tomaten50.10.70.2
12 g geraspte kaas 48+443.702.7
9 g groene olijven10100.1
5 g olijfolie45500
4 g champignons1000.1
Totaal38936.91.511.7
Per portie38936.91.511.7

Gerelateerde recepten