Zalm met pesto in de oven
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 1.2:1 bereikt met de hele maaltijd (het hoofdgerecht + Liquigenshake).
16g MCT Oil* en 40g Liquigen* leveren respectief 15,2g en 19,6g MCT
Met deze heerlijke oven-gebakken zalm in een korstje van groene pesto en een fruitige Liquigenshake als afsluiter heb je een zomerse ketogene maaltijd.
- Doe 2/3de van de MCT-olie* in een ovenschaal.
- Leg de zalm in de ovenschaal.
- Smeer de pesto over de zalm.
- Snij de aardappelen met schil in partjes en kook deze gaar.
- Bak deze gekookte aardappelen nadien met de rest van MCT Oil*.
- Snij de tomaat in partjes en voeg toe aan de ovenschaal.
- Breng op smaak met peper, zout en kruiden naar wens. Voeg, indien gewenst wat citroensap.
- Bak 15 à 20min. in een oven op 180°C.
- Bereik de ratio 1.2:1 door toevoeging van Liquigenshake als dessert. Mix daarvoor de frambozen met de Liquigen*.
Tip van de chef
- Kies voor krielaardappelen en kerstomaatjes of kleine trostomaatjes
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Liquigen en MCT Oil zijn voedingen voor medisch gebruik. Kunnen worden gebruikt als dieetvoeding binnen het ketogeen dieet. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Recept van Nutricia Ketogenics.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 150 g tomaat
- 100 g zalm
- 80 g aardappelen
- 20 g frambozen
- 20 g groene pesto
- 40 g Liquigen*
- 16 g MCT Oil*
- 15 g citroensap
- peper en zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
150 g tomaat | 30 | 0.6 | 4.4 | 1.1 |
100 g zalm | 179 | 11 | 0 | 20 |
80 g aardappelen | 70 | 0 | 15.2 | 1.6 |
20 g frambozen | 7 | 0.1 | 0.9 | 0.3 |
20 g groene pesto | 89 | 8.6 | 0.9 | 1.8 |
40 g Liquigen* | 182 | 20.2 | 0 | 0 |
16 g MCT Oil* | 137 | 15.2 | 0 | 0 |
15 g citroensap | 7 | 0 | 1.2 | 0.1 |
Snufje peper | 0 | 0 | 0 | 0 |
Snufje zout | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal per portie | 701 | 55.6 | 22.6 | 24.8 |