Zalm met prei en vissaus
45
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3.4:1
- Was de prei en snij in ringetjes.
- Verhit de vloeibare bak- en braadboter in een pan en stoof de prei hierin door een heel klein laagje water toe te voegen en dit te laten sudderen op zacht vuur met een deksel op de pan.
- Bak ondertussen in een andere pan de zalm in de zonnebloemolie.
- Meng de benodigde hoeveelheid KetoCal 4:1 poeder neutraal met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig op te lossen. Doe dit eventueel in een shakebeker met dop en schud totdat het poeder volledig is opgelost
- Verwarm de sojaroom in een kleine kookpan op laag vuur en doe er de zonnebloemolie waarmee de zalm werd gebakken, het visbouillonblokje, het KetoCal mengsel en verse dille bij. Roer goed tot het mengsel de gewenste dikte heeft. Let op: laat het niet koken.
- Leg de zalm en prei op een bord, giet de vissaus erover en serveer. Gebruik binnen 24 uur.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant kookroom en/of 'bak en braad' variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 80 g prei
- 75 g Alpro soja cuisine*
- 35 g verse zalm
- 20 g zonnebloemolie
- 15 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet*
- 5 g KetoCal 4:1 neutraal
- 3 g visbouillon
- verse dille naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
80 g prei | 23 | 0.2 | 3 | 1.1 |
75 g Alpro soja cuisine* | 113 | 11.3 | 0.9 | 1.5 |
35 g verse zalm | 63 | 3.9 | 0 | 7 |
20 g zonnebloemolie | 180 | 19.9 | 0 | 0.1 |
15 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet* | 111 | 12.3 | 0 | 0 |
5 g KetoCal 4:1 neutraal | 35 | 3.5 | 0.1 | 0.7 |
3 g visbouillon | 4 | 0.2 | 0.2 | 0.4 |
verse dille naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 529 | 51.3 | 4.3 | 10.8 |
Per portie | 529 | 51.3 | 4.3 | 10.8 |