Zuurkool stamppot met bloemkool en knolselderij

30 minuten 30 minuten 2 Gemiddeld
Zuurkool stamppot met bloemkool en knolselderij

Bereiding

Ratio 3:1

Liquigen* bevat 4,9 g MCT per 10 mL.

  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de knolselderijblokjes toe en kook gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe en kook beide groenten samen nog eens 10 minuten, of totdat ze zacht zijn. Giet de groenten af en laat ze uitlekken.
  2. Terwijl de groenten koken, verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bak de gerookte spekblokjes in de olie tot ze knapperig zijn en het vet is vrijgekomen. Laat zowel de spekjes als het vrijgekomen vet in de pan; dit wordt later toegevoegd aan de stamppot.
  3. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Plaats de uitgelekte bloemkool en knolselderij terug in de pan waarin ze zijn gekookt. Voeg de gesmolten boter toe en stamp de groenten met een stamper tot een grove puree. Meng de slagroom, Liquigen* en mosterd door de gestampte groenten en blijf stampen tot een smeuïg geheel ontstaat. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en roer goed door, zodat alles gelijkmatig wordt gemengd.
  5. Voeg de spekjes en het vrijgekomen vet uit de koekenpan toe aan de stamppot en meng alles grondig. Breng op smaak met zout naar wens.
  6. Serveer de zuurkoolstamppot direct op borden. Leg de verwarmde rookworst bovenop of naast de stamppot.

Tip van de chef

  • Bewaar de zuurkool stamppot met bloemkool en knolselderij in de koelkast en gebruik binnen 2 dagen.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • *Liquigen is een voeding voor medisch gebruik. Kan worden gebruikt als dieetvoeding binnen het MCT ketogeen dieet. Te gebruiken onder medisch toezicht.

©Keto Cool i.s.m. Nutricia

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 300 g zuurkool, uitgelekt
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 200 g knolselderij, in blokjes
  • 100 g rookworst
  • 100 g slagroom
  • 70 g ongezouten boter, gesmolten
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 10 g Liquigen*
  • 10 g olijfolie
  • 5 g mosterd

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
300 g zuurkool3901.83.3
200 g bloemkoolroosjes590.463.8
200 g knolselderij760104
100 g rookworst30426.32.614.1
100 g slagroom33935.33.12.3
70 g boter516520.80.5
50 g gerookte spekblokjes33936.602.5
10 g Liquigen*45500
10 g olijfolie901000
5 g mosterd60.40.30.3
Totaal180416624.630.8
Per portie45141.56.27.7