Chocolademousse

25 minuten 25 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 3.9:1

  1. Doe de chocolade en de vloeibare bak- en braadboter in een magnetron bestendige kom en laat de chocolade smelten in de magnetron. Roer elke 10 à 20 seconden goed door, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  2. Splits het ei in twee kommen en klop het eiwit samen met de vloeibare zoetstof.
  3. Klop de room op.
  4. Klop vervolgens het eigeel los en meng met het chocolademengsel. Let op: de chocolade moet eerst zijn afgekoeld tot kamertemperatuur.
  5. Meng alles voorzichtig en giet in twee kommetjes. Laat drie uur opstijven in de koelkast.

Tip : De tweede portie kan in de koelkast 24 uur worden bewaard.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

 

 


©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 100 g slagroom 40% vet
  • 2 eieren (100g)
  • 30 g pure chocolade 86% cacao
  • 45 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
100 g slagroom 40% vet379402.61.9
2 eieren (100g)1329.10.212.3
30 g pure chocolade 86% cacao193.5175.62.6
45 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet33336.90.10.1
Totaal10381038.516.9
Per portie51951.54.38.5

Gerelateerde recepten