Kokosballetjes
35
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 4,0:1
Totaal 335 g (ongeveer 7 stuks) / 1 portie (47 g deeg)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Weeg alle ingrediënten af, splits de eieren en klop het eiwit op.
- Klop het eigeel los met enkele druppels zoetstof.
- Meng de vloeibare bak- en braadboter, gemalen kokos, eigeel en eiwit tot een geheel en kneed tot een bal.
- Rol kleine balletjes van het deeg en weeg deze af zodat ze hetzelfde gewicht hebben en dus dezelfde voedingswaarde.
- Leg de kokosballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en serveer. Bewaar het overschot afgedekt in de koelkast voor maximaal twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 125 g gemalen kokosnoot
- 3 eieren (150 g)
- 60 g vloeibare bak- en braadboter 80% vet
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
125 g gemalen kokosnoot | 818.8 | 85 | 8.1 | 9.4 |
3 eieren (150 g) | 198 | 13.7 | 0.3 | 18.5 |
60 g vloeibare bak- en braadboter 80% vet | 444 | 49.2 | 0.2 | 0.2 |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 1461 | 147.9 | 8.6 | 28.1 |
Per portie | 209 | 21.1 | 1.2 | 4 |