Citroenbavarois
30
minuten
Gevorderd
Bereiding
Ratio 4,0:1
- Week het gelatineblaadje enkele minuten in koud water.
- Meng de juiste hoeveelheid Nutricia Protifar met voldoende koud water tot een glad papje.
- Meng vervolgens de yoghurt samen met het citroensap en het Nutricia Protifar mengsel. Zoet het geheel eventueel met een beetje vloeibare zoetstof.
- Klopt de slagroom op in een aparte kom.
- Verwarm de slagroom op een laag vuur zonder te koken en doe de gelatine er bij nadat je het overtollige water uit het gelatineblaadje hebt uitgeperst. Roer tot de gelatine is opgelost en zet het vuur uit.
- Meng de room met het yoghurtmengsel en giet in twee potjes. Laat dit drie uur opstijven in de koelkast. Hierna direct serveren en gebruiken.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*Protifar is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 120 g slagroom 40% vet
- 45 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel*
- 3 g citroensap
- 3 g Nutricia Protifar* eiwitpoeder
- 1 blaadje gelatine
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
120 g slagroom 40% vet | 454.8 | 48 | 3.1 | 2.3 |
45 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel* | 54 | 4.5 | 1.8 | 1.5 |
3 g citroensap | 1.41 | 0 | 0.24 | 0 |
3 g Nutricia Protifar* eiwitpoeder | 11 | 0.05 | 0.04 | 2.6 |
1 blaadje gelatine | 5.8 | 0 | 0 | 1.5 |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 527 | 52.6 | 5.2 | 8 |
Per portie | 264 | 26.3 | 2.6 | 4 |