Champignonragout

30 minuten 30 minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Ratio 3.2:1

  1. Snijd de knoflook en de bosui fijn en snijd de champignons in plakjes.
  2. Smelt de boter in de pan en voeg de champignons toe.
  3. Voeg de knoflook toe als de champignons bijna gaar zijn.
  4. Roer de bloem door de champignons.
  5. Laat de bloem een paar minuten al roerend garen.
  6. Voeg vervolgens de slagroom en de melk al roerend in kleine gedeeltes toe.
  7. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat verder garen.
  8. Breng de ragout op smaak met het bouillonblokje, Italiaanse kruiden en eventueel peper.
  9. Garneer de ragout met bosui.

Serveertip: serveer de ragout met een (mini)pasteibakje of  bloemkoolrijst.

Variatietip: door meer vloeistof, bijvoorbeeld water, bouillon, melk of slagroom toe te voegen is dit recept ook te gebruiken voor een (licht) gebonden champignonsoep.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 150 g slagroom
  • 90 g champignons
  • 70 ml volle melk
  • 25 g roomboter
  • 10 g bosui
  • 5 g bloem
  • 5 g bouillonblok
  • 5 g knoflook

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
150 g slagroom51553.64.53.6
90 g champignons160.50.42.1
70 ml volle melk432.43.22.3
25 g roomboter18420.30.30.2
10 g bosui300.420.2
5 g bloem180.13.60.6
5 g bouillonblok110.60.80.7
5 g knoflook801.60.3
Totaal79877.414.610
Per portie79877.414.610

Gerelateerde recepten