Spaghetti met pesto en courgette
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 2.5:1
- Snijd de olijven doormidden en de courgette in blokjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder olie of boter.
- Voeg de olijven, courgette, pesto en rucola toe en verwarm nog 5 minuten op zacht vuur.
- Kook de koolhydraatarme pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de pasta met de saus en serveer.
Tip: omdat de koolhydraatarme pasta zo goed als geen kilocalorieën bevat, kan de hoeveelheid worden aangepast naar wens.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant pesto kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 200 g koolhydraatvrije pasta
- 48 g courgette
- 40 g Albert Heijn biologische groene pesto*
- 32 g pijnboompitten
- 17 g zwarte olijven zonder pit
- 10 g rucola
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
200 g koolhydraatvrije pasta | 18 | 0 | 0 | 0.4 |
48 g courgette | 14 | 0 | 2.4 | 1 |
40 g Albert Heijn biologische groene pesto* | 260 | 28 | 0.3 | 1.2 |
32 g pijnboompitten | 195.5 | 16 | 4.5 | 7.7 |
17 g zwarte olijven zonder pit | 19.2 | 2.4 | 0.3 | 0.2 |
10 g rucola | 2.3 | 0.05 | 0.01 | 0.35 |
Totaal | 509 | 46 | 7.5 | 10.9 |
Per portie | 509 | 46.5 | 7.5 | 10.9 |