Spaghetti met pesto en courgette

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

 

Ratio 2.5:1

  1. Snijd de olijven doormidden en de courgette in blokjes.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder olie of boter.
  3. Voeg de olijven, courgette, pesto en rucola toe en verwarm nog 5 minuten op zacht vuur.
  4. Kook de koolhydraatarme pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meng de pasta met de saus en serveer.

Tip: omdat de koolhydraatarme pasta zo goed als geen kilocalorieën bevat, kan de hoeveelheid worden aangepast naar wens.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

* Wanneer u een andere variant pesto kiest, kunnen voedingswaarden veranderen

©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 200 g koolhydraatvrije pasta
  • 48 g courgette
  • 40 g Albert Heijn biologische groene pesto*
  • 32 g pijnboompitten
  • 17 g zwarte olijven zonder pit
  • 10 g rucola

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
200 g koolhydraatvrije pasta18000.4
48 g courgette1402.41
40 g Albert Heijn biologische groene pesto*260280.31.2
32 g pijnboompitten195.5164.57.7
17 g zwarte olijven zonder pit19.22.40.30.2
10 g rucola2.30.050.010.35
Totaal509467.510.9
Per portie50946.57.510.9

Gerelateerde recepten