Champignonsoep

35 minuten 35 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 2.9:1
  1. Verhit olie in de pan en voeg hieraan de lente-ui, champignons en geperste knoflook toe en bak dit 5 minuten.
  2. Kook het water en los het bouillonblokje op.
  3. Voeg de bouillon toe aan de pan en laat dit 10 minuten sudderen. Laat het geheel niet koken.
  4. Voeg KetoCal 4:1 LQ neutraal toe aan de soep en verhit dit voor nog een minuut.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Garneer de soep met de crème fraîche.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*KetoCal 4:1 LQ neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 80 g champignons
  • 70 ml water
  • 60 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal*
  • 40 g lente-ui
  • 10 g crème fraîche
  • 5 ml olijfolie
  • 2 g knoflook
  • 1/4 blokje kippenbouillon

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
80 g champignons140.40.20
70 ml water0000
60 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal*908.90.41.9
40 g lente-ui120.21.70.6
10 g crème fraîche2930.30.3
5 ml olijfolie45500
2 g knoflook300.60.1
1/4 blokje kippenbouillon2000
Totaal19617.53.22.9
Per portie19617.53.22.9

Gerelateerde recepten