Champignonsoep
35
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 2.9:1
- Verhit olie in de pan en voeg hieraan de lente-ui, champignons en geperste knoflook toe en bak dit 5 minuten.
- Kook het water en los het bouillonblokje op.
- Voeg de bouillon toe aan de pan en laat dit 10 minuten sudderen. Laat het geheel niet koken.
- Voeg KetoCal 4:1 LQ neutraal toe aan de soep en verhit dit voor nog een minuut.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Garneer de soep met de crème fraîche.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*KetoCal 4:1 LQ neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 80 g champignons
- 70 ml water
- 60 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal*
- 40 g lente-ui
- 10 g crème fraîche
- 5 ml olijfolie
- 2 g knoflook
- 1/4 blokje kippenbouillon
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
80 g champignons | 14 | 0.4 | 0.2 | 0 |
70 ml water | 0 | 0 | 0 | 0 |
60 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal* | 90 | 8.9 | 0.4 | 1.9 |
40 g lente-ui | 12 | 0.2 | 1.7 | 0.6 |
10 g crème fraîche | 29 | 3 | 0.3 | 0.3 |
5 ml olijfolie | 45 | 5 | 0 | 0 |
2 g knoflook | 3 | 0 | 0.6 | 0.1 |
1/4 blokje kippenbouillon | 2 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 196 | 17.5 | 3.2 | 2.9 |
Per portie | 196 | 17.5 | 3.2 | 2.9 |