Gazpacho

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 1.5:1

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s op een bakplaat en grill ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de rode ui, tomaat en avocado in grove stukken en doe dit in de blender.
  4. Laat de paprika’s afkoelen als ze uit de oven komen, haal het velletje eraf en voeg dit toe aan de blender samen met de kruiden, olijfolie, limoensap en peper en zout. Meng in de blender tot een glad geheel.
  5. Snijd vervolgens de komkommer in kleine blokjes en voeg deze toe aan het mengsel in de blender. Draai nogmaals kort tot een gladde massa.
  6. Schenk de gazpacho in een kommetje en garneer met verkruimelde feta.
 
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 10 ml olijfolie
  • 100 g tomaat
  • 15 g rode ui
  • 5 g basilicum
  • 5 g limoensap
  • 5 g peterselie
  • 50 g feta
  • 50 g groene paprika
  • 50 g komkommer
  • 50 g rode paprika
  • 75 g avocado
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
10 ml olijfolie901000
100 g tomaat200.42.90.7
15 g rode ui601.20.2
5 g basilicum200.30.2
5 g limoensap601.20.1
5 g peterselie200.10.2
50 g feta12610.80.67.1
50 g groene paprika100.11.30.4
50 g komkommer130.41.30.7
50 g rode paprika130.12.20.4
75 g avocado14914.61.41.4
zout en peper naar smaak----
Totaal43736.412.211.4
Per portie43736.712.211.4

Gerelateerde recepten