Groene paprika en tomatensoep
35
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.2:1
- Verhit de olie in een pan en voeg de paprika, geperste knoflook en tomaten uit blik toe en bak voor 5 minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Kook het water en los het bouillonblokje op.
- Voeg de tomatenpuree en bouillon toe aan de pan en laat dit 10 minuten op laag vuur sudderen. Roer af en toe goed door.
- Voeg de KetoCal 4:1 LQ neutraal en de crème fraîche toe aan de soep en verhit voor nog een paar minuten. Laat het geheel niet koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 100 ml water
- 60 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal
- 50 g gepelde tomaten uit blik
- 30 g groene paprika
- 25 g olijfolie
- 15 g crème fraîche
- 2 g knoflook
- 1 tl tomatenpuree
- 1/4 kippenbouillonblokje
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
100 ml water | 0 | 0 | 0 | 0 |
60 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal | 90 | 8.9 | 0.4 | 1.9 |
50 g gepelde tomaten uit blik | 12 | 0.2 | 1.7 | 0.5 |
30 g groene paprika | 6 | 0 | 0.8 | 0.2 |
25 g olijfolie | 225 | 25 | 0 | 0 |
15 g crème fraîche | 44 | 4.5 | 0.5 | 0.5 |
2 g knoflook | 3 | 0 | 0.6 | 0.1 |
1 tl tomatenpuree | 9 | 0 | 1.6 | 0.5 |
1/4 kippenbouillonblokje | 2 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 391 | 38.6 | 5.6 | 3.7 |
Per portie | 391 | 38.6 | 5.6 | 3.7 |