Spaghetti met kaassaus en broccoli
25
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.0:1
- Was de broccoli en snijd in roosjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan stoof de broccoli hierin door een heel klein laagje water toe te voegen en dit te laten garen op zacht vuur met een deksel op de pan.
- Rasp de cheddar kaas of snij in kleine reepjes en doe dit samen met de mascarpone en de zonnebloemolie, waarmee de broccoli werd gestoofd, in een pan. Verwarm dit mengsel zonder te laten koken, tot de kaas is opgelost.
- Kook de koolhydraatarme pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de pasta met de saus, leg samen met de broccoli op een bord en serveer.
Tip: omdat de koolhydraatarme pasta zo goed als geen kilocalorieën bevat, kan de hoeveelheid worden aangepast naar wens.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 200 g koolhydraatarme pasta
- 70 g broccoli
- 65 g mascarpone
- 22 g cheddar kaas 48+
- 17 g zonnebloemolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
200 g koolhydraatarme pasta | 18 | 0 | 0 | 0.4 |
70 g broccoli | 19 | 0.5 | 0.6 | 2 |
65 g mascarpone | 295.8 | 30.6 | 0.2 | 5 |
22 g cheddar kaas 48+ | 91.3 | 7.6 | 0.02 | 5.6 |
17 g zonnebloemolie | 152.7 | 17 | 0.03 | 0.05 |
Totaal | 577 | 55.7 | 0.9 | 13.1 |
Per portie | 577 | 55.7 | 0.9 | 13.1 |