Lamskebab met komkommersaus
20
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.5:1
Liquigen bevat 7,4 g MCT per 15 ml
MCT Oil bevat 4,8 g MCT per 5 ml
- Snijd de paprika in blokjes en meng in een kom met het lamsgehakt, de KetoCal 4:1 neutraal en het zout.
- Kneed hier ovale balletjes van, van ongeveer 6 centimeter doorsnee. Bak deze balletjes 3 minuten rondom bruin aan in een braadpan in de MCT Oil.
- Meng ondertussen in een blender de avocado met de mayonaise en de Liquigen. Voeg vervolgens de geraspte komkommer toe.
- Snijd de dille, munt en knoflook fijn en voeg ook dit toe aan het mengsel.
- Indien alle balletjes zijn gebakken, giet de saus over het vlees en serveer.
Tip van de chef
Bewaar de lamskebab gekoeld en gebruik binnen 2 dagen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *Liquigen, KetoCal 4:1 neutraal en MCT Oil zijn voedingen voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 150 g lamsgehakt
- 50 g mayonaise
- 50 g avocado
- 30 g komkommer
- 30 ml Liquigen*
- 20 g rode paprika
- 15 g KetoCal 4:1 neutraal*
- 10 ml MCT Oil*
- 5 g knoflook
- 3 g zout
- 3 g dille
- 3 g munt
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
150 g lamsgehakt | 290 | 19.4 | 0 | 29 |
50 g mayonaise | 332 | 35.8 | 1.9 | 0.6 |
50 g avocado | 100 | 9.8 | 0.9 | 1 |
30 g komkommer | 4 | 0.1 | 0.6 | 0.2 |
30 ml Liquigen* | 136 | 15.1 | 0 | 0 |
20 g rode paprika | 5 | 0 | 0.9 | 0.2 |
15 g KetoCal 4:1 neutraal* | 106 | 10.4 | 0.4 | 2.1 |
10 ml MCT Oil* | 86 | 9.5 | 0 | 0 |
5 g knoflook | 8 | 0 | 1.6 | 0.3 |
3 g zout | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 g dille | 2 | 0 | 0.2 | 0.1 |
3 g munt | 1 | 0 | 0.2 | 0.1 |
Totaal | 1068 | 100 | 6.5 | 33.5 |
Per portie | 534 | 50 | 3.3 | 16.7 |