Lamskebab met komkommersaus

20 minuten 20 minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Ratio 2.5:1

Liquigen bevat 7,4 g MCT per 15 ml
MCT Oil bevat 4,8 g MCT per 5 ml

  1. Snijd de paprika in blokjes en meng in een kom met het lamsgehakt, de KetoCal 4:1 neutraal en het zout.
  2. Kneed hier ovale balletjes van, van ongeveer 6 centimeter doorsnee. Bak deze balletjes 3 minuten rondom bruin aan in een braadpan in de MCT Oil.
  3. Meng ondertussen in een blender de avocado met de mayonaise en de Liquigen. Voeg vervolgens de geraspte komkommer toe.
  4. Snijd de dille, munt en knoflook fijn en voeg ook dit toe aan het mengsel.
  5. Indien alle balletjes zijn gebakken, giet de saus over het vlees en serveer.

Tip van de chef

Bewaar de lamskebab gekoeld en gebruik binnen 2 dagen.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • *Liquigen, KetoCal 4:1 neutraal en MCT Oil zijn voedingen voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 150 g lamsgehakt
  • 50 g mayonaise
  • 50 g avocado
  • 30 g komkommer
  • 30 ml Liquigen*
  • 20 g rode paprika
  • 15 g KetoCal 4:1 neutraal*
  • 10 ml MCT Oil*
  • 5 g knoflook
  • 3 g zout
  • 3 g dille
  • 3 g munt

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
150 g lamsgehakt29019.4029
50 g mayonaise33235.81.90.6
50 g avocado1009.80.91
30 g komkommer40.10.60.2
30 ml Liquigen*13615.100
20 g rode paprika500.90.2
15 g KetoCal 4:1 neutraal*10610.40.42.1
10 ml MCT Oil*869.500
5 g knoflook801.60.3
3 g zout0000
3 g dille200.20.1
3 g munt100.20.1
Totaal10681006.533.5
Per portie534503.316.7

Gerelateerde recepten