Poké bowl met makreelfilet
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3.8:1
Liquigen bevat 14,7 g MCT per 30 ml.
MCT Oil bevat 9,5 g MCT per 10 ml.
- Meng de gerookte makreel in een kom met 10 ml Liquigen, mayonaise, gemberpoeder en sesamolie.
- Verwarm de MCT Oil in een koekenpan en gaar hier kort de bloemkoolrijst in.
- Meng de bloemkoolrijst vervolgens met de overige 20 ml Liquigen, crème fraîche en sriracha.
- Snijd ondertussen de avocado in blokjes en de lente-ui en de rode peper fijn.
- Doe de bloemkoolrijst in een mooie kom. Leg hier de avocado op. Leg er vervolgens de gerookte makreel op en top af met het sesamzaad, de lente-ui en de rode peper.
Bewaar eventueel een restant van de poké bowl afgedekt en gekoeld en gebruik binnen 2 dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Liquigen en MCT Oil zijn een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 90 g avocado
- 60 g bloemkoolrijst
- 40 g gerookte makreelfilet
- 30 ml Liquigen*
- 20 g creme fraiche
- 10 g mayonaise
- 10 ml MCT Oil*
- 10 g lente-ui
- 5 g rode peper
- 5 ml sesamolie
- 3 g sesamzaad
- 3 ml sriracha saus
- 1 g gemberpoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
90 g avocado | 179 | 17.6 | 1.6 | 1.7 |
60 g bloemkoolrijst | 15 | 0.1 | 1.7 | 1.1 |
40 g gerookte makreelfilet | 120 | 9.6 | 0 | 8.4 |
30 ml Liquigen* | 136 | 15.1 | 0 | 0 |
20 g creme fraiche | 59 | 6 | 0.6 | 0.5 |
10 g mayonaise | 66 | 7.2 | 0.4 | 0.1 |
10 ml MCT Oil* | 86 | 9.5 | 0 | 0 |
10 g lente-ui | 3 | 0 | 0.4 | 0.2 |
5 g rode peper | 2 | 0 | 0.2 | 0.1 |
5 ml sesamolie | 42 | 4.6 | 0 | 0 |
3 g sesamzaad | 19 | 1.7 | 0.2 | 0.8 |
3 ml sriracha saus | 3 | 0 | 0.7 | 0 |
1 g gemberpoeder | 1 | 0 | 0.2 | 0 |
Totaal | 730 | 71.4 | 6 | 13 |
Per portie | 730 | 71.4 | 6.0 | 13.0 |