Quiche Lorraine

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk
Theoric Lesson : Cutting Technics

Bereiding

Ratio 3.7:1

  1. Voorverwarm de oven op 180 graden celcius (elektrische oven).
  2. Doe het eigeel, de KetoCal, olijfolie en slagroom in een kom en mix het geheel totdat er een smeuïge massa ontstaat.
  3. Bak de spekreepjes in een koekenpan totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
  4. Klop in een andere kom het eiwit stijf.
  5. Meng het stijfgeklopte eiwit voorzichtig met de smeuïge massa die je in stap 2 hebt gemaakt
  6. Giet het mengsel van stap 5 in een klein ovenschaaltje of in een cup cake vorm die in de oven kan. Doe hier de gebakken spek bij en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  7. Doe het ovenschaaltje in de oven en laat het daar in ongeveer 20 minuten gaar worden. Door een mes in de quiche te steken, kun je kijken of hij gaar is. Laat de quiche anders 5 tot 10 minuten langer in oven staan.

Tip: Ik maak altijd 12 miniquiches in een keer door de hoeveelheid van ieder ingrediënt met 12 te vermenigvuldigen.

 

Bewaar de Keto quiches in de diepvries en gebruik ze binnen 30 dagen.

 

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*KetoCal 4:1 neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medische toezicht.

 

©Keto Cool i.s.m. Nutricia

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 21 g Eigeel
  • 18 g Slagroom
  • 11 g KetoCal 4.1 neutraal*
  • 9 g Spekreepjes
  • 5 g geraspte 30+ kaas
  • 4 g Olijfolie
  • 4 g Eiwit

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
21 g Eigeel736.700.4
18 g Slagroom626.40.50.4
11 g KetoCal 4.1 neutraal*777.60.31.6
9 g Spekreepjes616.600.5
5 g geraspte 30+ kaas140.900.5
4 g Olijfolie36400
4 g Eiwit2000.4
Totaal32532.20.97.8
Per portie32532.20.97.8

Gerelateerde recepten