Avocado komkommersoep
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.0:1 / per portie (280 g) 3.1:1
Totaal 1055 g soep (ongeveer 4 porties)
- Breng het water met Alpro Soya cuisine en het halve bouillonblokje aan de kook.
- Lepel de avocado uit, schil de komkommer en snij beide in stukjes.
- Doe de avocado, komkommer en yoghurt in de pan zodra het water kookt. Mix met een staafmixer tot een glad geheel en laat nog eens 15 minuten op een zacht vuurtje koken.
- Serveer de soep warm of koud.
- De soep kan afgedekt in de koelkast voor twee dagen worden bewaard.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*Wanneer u een andere variant yoghurt en/of kookroom kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 500 ml water
- 200 g Alpro Soya Cuisine*
- 150 g avocado
- 100 g komkommer
- 100 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel*
- Half blokje (5 g) groentebouillon
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
500 ml water | 0 | 0 | 0 | 0 |
200 g Alpro Soya Cuisine* | 302 | 30 | 2.4 | 4 |
150 g avocado | 298.5 | 29.3 | 2.7 | 2.9 |
100 g komkommer | 12 | 0.2 | 1.9 | 0.6 |
100 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel* | 120 | 10 | 4.1 | 3.4 |
Half blokje (5 g) groentebouillon | 25 | 2 | 0.5 | 1 |
Totaal | 758 | 71.5 | 11.6 | 11.9 |
Per portie | 201 | 19 | 3 | 3.2 |