Basisrecepten sandwich
35
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3.2:1
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Maal de macadamianoten fijn in een keukenmachine tot je een ietwat smeuïge consistentie hebt. Het is niet erg als er nog enkele kleine stukjes macadamianoten in blijven zitten.
- Verwarm de mascarpone in de magnetron tot je een glad mengsel krijgt. De sandwiches hebben van zichzelf een hartige smaak. Dus bij een zoete variant is het aan te raden om er enkele druppels vloeibare zoetstof aan toe te voegen.
- Splits de eieren en klop het eiwit op samen met een halve theelepel bakpoeder (ongeveer 1 gram).
- Klop in een andere kom het eigeel los en meng de mascarpone en fijngemalen noten tot een geheel. Meng het opgeklopte eiwit hier voorzichtig door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer in met wat olie tegen aanbakken.
- Verdeel het beslag in vieren en leg het met behulp van een eetlepel op de bakplaat.
- Bak de sandwiches 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en serveer.
Bewaar de sandwiches afgedekt in de koelkast en gebruik binnen 2 dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 2 eieren (ongeveer 100 g)
- 70 g mascarpone
- 50 g macadamianoten
- 1 g bakpoeder
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
2 eieren (ongeveer 100 g) | 132 | 9.1 | 0.2 | 12.3 |
70 g mascarpone | 318.5 | 33 | 0.2 | 5.3 |
50 g macadamianoten | 377 | 38.1 | 2.7 | 3.9 |
1 g bakpoeder | 1 | 0 | 0.2 | 0 |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 828 | 80.2 | 3.3 | 21.5 |
Per portie | 207 | 20.0 | 0.8 | 5.4 |