KetoBrood
45
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.4:1
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Meng de benodigde hoeveelheid KetoCal poeder met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig op te lossen.
- Mix 72 gram amandelmeel met het KetoCal mengsel, psyllium vezels en het bakpoeder in een kom.
- Smelt boter in een pannetje en voeg hieraan de eieren, room, water en appelciderazijn toe.
- Roer met een spatel voorzichtig beide mengsels tot één glad geheel.
- Vet een bakblik in en bestrooi dit met het overige amandelmeel (8 gram). Giet hier vervolgens het deeg in.
- Bak dit in de oven voor ongeveer 30 minuten. Het brood is klaar wanneer een satéprikker in het brood geprikt wordt en er schoon uitkomt.
- Laat het brood afkoelen en snijd in 12 gelijke plakken.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*KetoCal 4:1 neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 12 porties
- 4 eieren (200 g)
- 100 ml water
- 90 g KetoCal 4:1 poeder neutraal*
- 80 g amandelmeel
- 44 g ongezouten roomboter
- 25 g psyllium vezels
- 20 g zure room
- 5 g appelciderazijn
- 5 g bakpoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
4 eieren (200 g) | 264 | 18.2 | 0.4 | 24.6 |
100 ml water | - | - | - | - |
90 g KetoCal 4:1 poeder neutraal* | 634 | 62.3 | 2.5 | 12.9 |
80 g amandelmeel | 460 | 43.2 | 7.2 | 16 |
44 g ongezouten roomboter | 324 | 35.7 | 0.5 | 0.3 |
25 g psyllium vezels | 44 | 0 | 0.7 | 0 |
20 g zure room | 39 | 3.8 | 0.6 | 0.6 |
5 g appelciderazijn | 1 | 0 | 0.1 | 0 |
5 g bakpoeder | 4 | 0 | 1.1 | 0 |
Totaal | 1770 | 163.2 | 13 | 54.4 |
Per portie | 148 | 13.6 | 1.1 | 4.5 |