Courgette muffin
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3.0:1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de benodigde hoeveelheid KetoCal poeder met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig te laten oplossen.
- Rasp of snij de courgette fijn.
- Mix alle ingrediënten door elkaar en voeg eventueel zout en peper toe.
- Verdeel het beslag over twee bakjes van een muffinbakblik en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
- Laat afkoelen en serveer.
- Bewaar de andere muffin afgedekt in de koeling en gebruik binnen twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*KetoCal 4:1 neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 1 ei (50 g)
- 40 g courgette
- 20 g KetoCal 4:1 poeder neutraal
- 20 g slagroom
- 11 g ongezouten roomboter
- 10 g kaas 48+
- 10 g koolzaadolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
1 ei (50 g) | 66 | 4.6 | 0.1 | 6.2 |
40 g courgette | 12 | 0 | 2 | 0.8 |
20 g KetoCal 4:1 poeder neutraal | 141 | 13.8 | 0.6 | 2.9 |
20 g slagroom | 69 | 7.1 | 0.6 | 0.5 |
11 g ongezouten roomboter | 81 | 8.9 | 0.1 | 0.1 |
10 g kaas 48+ | 37 | 3.1 | 0 | 2.3 |
10 g koolzaadolie | 90 | 100 | 0 | 0 |
Totaal | 495 | 47.5 | 3.4 | 12.7 |
Per portie | 247 | 23.7 | 1.7 | 6.3 |