Kokoscracker
Bereiding
Bereiding
Ratio: 4:1
1. Verwarm de oven voor op 220 ⁰C. Bedek de bakplaat met aluminium folie.
2. Meng de ingrediënten in een kom met een spatel.
3. Het amandelmeel absorbeert de olie.
4. Wanneer de ingrediënten vermengd zijn tot een mooie vaste substantie, kan het verdeeld worden in 4 porties op de bakplaat.
5. Bak de crackers maximaal 10 minuten in de oven.
6. Houd de crackers goed in de gaten, bij goudbruin kleuren uit de oven halen. De crackers kunnen snel verbranden.
Tip: Voeg eventueel een snufje zout, kaneel en/of vanille aroma toe.
Optie bij meerdere porties/stuks: Bewaar de kokoscrackers in een afgesloten bewaarblik en gebruik binnen 3 dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 96 g olijfolie
- 81 g amandelmeel
- 49 g eiwitten (merk: Two Chicks)
- 40 g kokos geraspt
- 4 g eiwitten met karamelsmaak (merk: Dieti Meal)
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
96 g olijfolie | 864 | 96 | 0 | 0 |
81 g amandelmeel | 537 | 45.2 | 8.1 | 19.5 |
49 g eiwitten (merk: Two Chicks) | 25 | 0 | 0.5 | 4.9 |
40 g kokos geraspt | 157 | 15 | 1.2 | 1.6 |
4 g eiwitten met karamelsmaak (merk: Dieti Meal) | 15 | 0.2 | 0.4 | 2.9 |
Totaal | 1598 | 156.4 | 10.3 | 28.9 |
Per portie | 399 | 39.1 | 2.6 | 7.2 |