Mini-paprika met hummus
20
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 2.9:1
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Spoel de mini-paprika’s af, snijd doormidden en verwijder de steeltjes en zaadjes.
- Meng de benodigde hoeveelheid KetoCal 4:1 poeder neutraal met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig op te lossen. Doe dit eventueel in een shakebeker met dop en schud totdat het poeder volledig is opgelost.
- Mix vervolgens het KetoCal mengsel met hummus en olijfolie.
- Besmeer de mini-paprika’s met hummus en leg ze in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi eventueel met paprikapoeder, peper en zout.
- Bak voor 10 minuten in de oven en gebruik binnen 24 uur.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere hummus variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 45 g snoepgroente paprika
- 20 g Maza hummus naturel*
- 10 g KetoCal 4:1 neutraal
- 6 g olijfolie
- Paprikapoeder naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
45 g snoepgroente paprika | 13 | 0.1 | 2.1 | 0.4 |
20 g Maza hummus naturel* | 62 | 6 | 1.2 | 1.3 |
10 g KetoCal 4:1 neutraal | 70 | 6.9 | 0.3 | 1.4 |
6 g olijfolie | 54 | 6 | 0 | 0 |
Paprikapoeder naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 199 | 19.1 | 3.6 | 3.1 |
Per portie | 199 | 19.1 | 3.6 | 3.1 |