Pannenkoek met groene pesto, kerstomaatjes en ijsbergsla
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.8:1
- Maak het beslag voor pannenkoeken volgens het basisrecept en weeg 90 gram beslag af om daar een pannenkoek van te maken.
- Was de groenten en snij de cherrytomaatjes in plakjes.
- Besmeer de pannenkoek met de pesto en beleg met ijsbergsla en kerstomaatjes.
- Vouw de pannenkoek dubbel, of rol op, en serveer.
- De overgebleven pannenkoeken kunnen afgedekt voor twee dagen worden bewaard in de koelkast.
Tip: de pannenkoeken zijn ideaal om in een lunch box mee te nemen als lunch.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant pesto kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)
- 60 g cherrytomaat
- 40 g Albert Heijn biologische groene pesto*
- 20 g ijsbergsla
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’) | 277 | 28.5 | 0.2 | 8.5 |
60 g cherrytomaat | 12 | 0.2 | 1.7 | 0.4 |
40 g Albert Heijn biologische groene pesto* | 260 | 28 | 0.3 | 1.2 |
20 g ijsbergsla | 2.6 | 0.08 | 0.06 | 0.3 |
Totaal | 551 | 56.7 | 2.3 | 10.4 |
Per portie | 551 | 56.7 | 2.3 | 10.4 |