Salade met macadamia noten en witte kool
20
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.6:1
- Was de groenten en snij de bleekselderij, witte kool en bosui in stukjes.
- Meng de juiste hoeveelheid Nutricia Protifar met voldoende koud water tot een glad papje.
- Meng de mayonaise met de yoghurt en het Nutricia Protifar mengsel.
- Leg de veldsla, witte kool, bleekselderij en bosui in een kom en voeg hier de macadamia noten en saus aan toe. Besprenkel eventueel met peterselie en serveer direct.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere yoghurtvariant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 42 g mayonaise met citroen
- 40 g witte kool
- 30 g bleekselderij
- 25 g macadamia noten
- 10 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel*
- 10 g veldsla
- 8 g bosui
- 4 g Nutricia Protifar eiwitpoeder peterselie naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
42 g mayonaise met citroen | 311.6 | 34 | 0.7 | 0.5 |
40 g witte kool | 12 | 0 | 1.6 | 0.8 |
30 g bleekselderij | 42 | 0 | 0.6 | 0.3 |
25 g macadamia noten | 196.3 | 19 | 3.4 | 2 |
10 g Danone Oikos yoghurt Griekse stijl naturel* | 12 | 1 | 0.41 | 0.34 |
10 g veldsla | 1.7 | 0.24 | 0.07 | 0.24 |
8 g bosui | 2.5 | 0.03 | 0.3 | 0.1 |
4 g Nutricia Protifar eiwitpoeder peterselie naar smaak | 14.7 | 0.06 | 0.05 | 3.5 |
Totaal | 555 | 54.3 | 7.1 | 7.8 |
Per portie | 555 | 54.3 | 7.1 | 7.8 |