Salade met geitenkaas en pecannoten

20 minuten 20 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 3.0:1

  1. Was de groenten en snij de bleekselderij en witlof in stukjes.
  2. Snij de geitenkaas in blokjes.
  3. Meng de mosterd, azijn, slagroom en koolzaadolie.
  4. Leg de groenten in een kom en doe de geitenkaas, pecannoten en saus erover en serveer direct.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 65 g bleekselderij
  • 35 g belegen geitenkaas 50+
  • 30 g veldsla
  • 25 g pecannoten
  • 20 g witlof
  • 14 g koolzaadolie
  • 14 g slagroom 40% vet
  • 5 g mosterd
  • 5 g azijn

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
65 g bleekselderij9.101.30.7
35 g belegen geitenkaas 50+136.511.608.1
30 g veldsla5.10.060.20.7
25 g pecannoten17517.51.52.3
20 g witlof3.80.040.50.3
14 g koolzaadolie125.91400
14 g slagroom 40% vet535.60.40.3
5 g mosterd2.60.20.10.1
5 g azijn1.100.030.02
Totaal51249412.5
Per portie512.149412.5

Gerelateerde recepten