Salade met geitenkaas en pecannoten
20
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.0:1
- Was de groenten en snij de bleekselderij en witlof in stukjes.
- Snij de geitenkaas in blokjes.
- Meng de mosterd, azijn, slagroom en koolzaadolie.
- Leg de groenten in een kom en doe de geitenkaas, pecannoten en saus erover en serveer direct.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 65 g bleekselderij
- 35 g belegen geitenkaas 50+
- 30 g veldsla
- 25 g pecannoten
- 20 g witlof
- 14 g koolzaadolie
- 14 g slagroom 40% vet
- 5 g mosterd
- 5 g azijn
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
65 g bleekselderij | 9.1 | 0 | 1.3 | 0.7 |
35 g belegen geitenkaas 50+ | 136.5 | 11.6 | 0 | 8.1 |
30 g veldsla | 5.1 | 0.06 | 0.2 | 0.7 |
25 g pecannoten | 175 | 17.5 | 1.5 | 2.3 |
20 g witlof | 3.8 | 0.04 | 0.5 | 0.3 |
14 g koolzaadolie | 125.9 | 14 | 0 | 0 |
14 g slagroom 40% vet | 53 | 5.6 | 0.4 | 0.3 |
5 g mosterd | 2.6 | 0.2 | 0.1 | 0.1 |
5 g azijn | 1.1 | 0 | 0.03 | 0.02 |
Totaal | 512 | 49 | 4 | 12.5 |
Per portie | 512.1 | 49 | 4 | 12.5 |