Zomerse avocadosalade
15
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 2.2:1
MCT Oil bevat 9,5 g MCT per 10 ml.
Een frisse zomerse salade met avocado en geitenkaas.
- Schil de avocado, de komkommer en de ui en snij ze in kleine stukjes.
- Was de tomaten en snij deze ook in kleine stukjes.
- Snij vervolgens ook de zwarte olijven en geitenkaas in kleine stukjes.
- Meng alle in stukjes gesneden ingrediënten voor de avocadosalade in een leuke schaal door elkaar.
- Maak nu de vinaigrette: doe eerst de mosterd en een snufje zout in een schaaltje en voeg hier al roerend met een garde eerst langzaam de azijn en vervolgens heel langzaam de MCT Oil aan toe. De vinaigrette is nu klaar.
- Giet de vinaigrette net voor het serveren over de avocadosalade heen en eet smakelijk.
Tip van de chef
- Voeg eventueel wat citroensap toe aan het gerecht voor een extra frisse smaak.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *MCT Oil is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij het MCT ketogene dieet gevolgd wordt. Te gebruiken onder medisch toezicht.
©Keto Cool i.s.m. Nutricia
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 59 g avocado
- 31 g Turkse geitenkaas
- 17 g kerstomaatjes
- 17 g komkommer
- 12 g zwarte olijven
- 10 ml MCT Oil*
- 5 g ui
- 5 g azijn
- 5 g mosterd
- 1 snufje zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
59 g avocado | 110 | 10.9 | 1.1 | 1.2 |
31 g Turkse geitenkaas | 92 | 8.1 | 0 | 4.8 |
17 g kerstomaatjes | 5 | 0.1 | 0.7 | 0.2 |
17 g komkommer | 2 | 0.1 | 0.2 | 0.1 |
12 g zwarte olijven | 19 | 1.7 | 0.2 | 0.1 |
10 ml MCT Oil* | 86 | 9.5 | 0 | 0 |
5 g ui | 2 | 0 | 0.3 | 0.1 |
5 g azijn | 1 | 0 | 0 | 0 |
5 g mosterd | 6 | 0.4 | 0.3 | 0.3 |
1 snufje zout | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 323 | 30.7 | 2.9 | 6.8 |
Per portie | 323 | 30.7 | 2.9 | 6.8 |