Bulletproof Matcha thee latte

10 minuten 10 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 10.3 :1 (MCT)

Liquigen* bevat 9.8 g MCT per 20 ml.

Van Bulletproof koffie gehoord maar geen liefhebber van koffie ? Probeer dan eens ons recept voor bulletproof Matcha thee latte! 

  1. Laat het Matcha theezakje in 100 ml kokend water trekken.
  2. Los de KetoCal 4:1 poeder neutraal* op in het overige water.
  3. Voeg de slagroom, Liquigen* en de olie toe aan het opgeloste KetoCal poeder* en mix deze goed door.
  4. Voeg de getrokken thee toe aan het mengsel en mix het  nogmaals door tot een homogene massa.
  5. Giet de thee in één grote beker of glas of 2 kleine bekers of glazen. 

Tip van de chef

  • Indien gewenst kan je nog wat extra Matcha poeder toevoegen. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *KetoCal 4.1 poeder neutraal en Liquigen zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht

Recept van ©Matthew’s Friends 

Ingrediënten

Voor 1 grote of 2 kleine porties

  • 150 g water (gekookt)
  • 20 g Liquigen* 
  • 20 g slagroom (40% vet)
  • 17 g KetoCal 4:1 poeder neutraal*
  • 10 g maisolie of maiskiemolie
  • 1 zakje Matcha thee

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
150 g water0000
20 g Liquigen*9110.100
20 g slagroom (40% vet)7580.60.4
17 g KetoCal 4:1 poeder neutraal*12011.80.50.9
10 g maisolie901000
1 zakje Matcha thee0000
Totaal per portie37639.81.12.8