Lebkuchen
40
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.5:1
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de benodigde hoeveelheid KetoCal 4:1 poeder met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig te laten oplossen.
- Klop de boter luchtig in een aparte kom. Voeg het KetoCal mengsel en de rest van de ingrediënten hieraan toe en kneed tot één geheel.
- Rol het deeg uit met een deegroller. Indien het deeg blijft plakken kan vershoudfolie over het deeg helpen.
- Gebruik uitsteekvormpjes in de vorm van een ster en steek op deze manier 10 koekjes uit. Plaats de stukjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Bak de koekjes voor 10 minuten.
- Wacht totdat de koekjes zijn afgekoeld en serveer.
Bewaar het afgedekt in de koelkast en gebruik binnen twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*KetoCal 4:1 neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 10 porties
- 75 g roomboter
- 70 g amandelschaafsel
- 60 g KetoCal 4:1 neutraal*
- 60 g koolhydraatarme zoetstof
- 50 g ei (1 stuks)
- 20 amandelmeel
- 15 g psyllium vezels
- 10 g speculaas- en koekkruiden
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
75 g roomboter | 553 | 60.8 | 0.8 | 0.5 |
70 g amandelschaafsel | 441 | 39.2 | 2.8 | 14.7 |
60 g KetoCal 4:1 neutraal* | 422 | 41.5 | 1.7 | 8.6 |
60 g koolhydraatarme zoetstof | 0 | 0 | 0 | 0 |
50 g ei (1 stuks) | 66 | 4.6 | 0.1 | 6.2 |
20 amandelmeel | 115 | 10.8 | 1.8 | 4 |
15 g psyllium vezels | 26 | 0 | 0.4 | 0 |
10 g speculaas- en koekkruiden | 30 | 0.8 | 2.9 | 0.6 |
Totaal | 1654 | 157.7 | 10.6 | 34.6 |
Per portie | 165 | 15.8 | 1.1 | 3.5 |