Bloemkoolsoep

40 minuten 40 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 4.4:1

  1. Kook de bloemkool totdat het zacht is, giet af en mix dit in een keukenmachine of blender tot een zacht geheel. Voeg indien nodig een beetje kookvocht toe om het gladder temaken.
  2. Los de bouillon op in 15 ml heet water.
  3. Voeg de KetoCal LQ, olijfolie en de bouillon toe aan de bloemkoolpuree en zet dit op laag vuur.
  4. Bak ondertussen in een andere pan de bacon totdat het krokant is en voeg de helft van de bacon toe aan de soep en bewaar de andere helft voor de garnering.
  5. Verwarm de soep voor ca 10 minuten (niet koken) totdat de soep begint in te dikken.
  6. Indien de soep de juiste consistentie heeft, serveer in een kom met de kaas, lente-ui en de bacon.
  7. Maak het geheel eventueel af met een beetje room (niet meeberekend)

 

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*KetoCal 4:1 LQ neutraal is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 120 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal*
  • 50 g bloemkool
  • 19 g olijfolie
  • 4 g bacon
  • 4 g lente-ui
  • 3 g geraspte kaas 48+
  • 2 g bouillon

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
120 ml KetoCal 4:1 LQ neutraal*18017.80.73.7
50 g bloemkool130.11.51
19 g olijfolie1711900
4 g bacon80.500.7
4 g lente-ui100.20.1
3 g geraspte kaas 48+110.900.7
2 g bouillon42.50.50.4
Totaal38740.82.96.5
Per portie38740.82.96.5

Gerelateerde recepten