Courgetti met tonijn
Bereiding
Ratio 1.2:1 (MCT). MCT Oil* levert 35,1g MCT per 37g.
De combinatie van courgette en tonijn in dit pasta recept is onweerstaanbaar!
Recept van Nutricia Ketogenics.
1. Snijd de courgette in courgetti (dunne sliertjes).
2. Snijd de ui in halve ringen.
3. Pers het knoflookteentje.
4. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij het tomatenvlees in blokjes.
5. Verhit de MCT-olie* in een wokpan en bak hierin de uienringen en de knoflook tot deze glazig zijn.
6. Voeg de tomatenblokjes toe en roer om.
7. Voeg de tonijn toe en roer om.
8. Voeg de courgetti toe en wok verder tot alles knapperig gaar is.
9. Voeg naar smaak peper en zout toe.
10. Dien op met de gekookte pasta.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 180 g courgette
- 100 g tomaat
- 60 g room (20%vet)
- 55 g tonijn in olie uit blik
- 40 g gekookte witte pasta
- 37 g MCT Oil*
- 35 g ui
- 3 g knoflook (een teentje)
- Peper en zout naar smaak
Voedingswaarden
| Energie (kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) |
180 g courgette | 32 | 0,4 | 4,1 | 2,3 |
3 g knoflook | 5 | 0,0 | 0,9 | 0,2 |
37 g MCT olie | 316 | 35,2 | 0,0 | 0,0 |
40 g gekookte witte pasta | 57 | 0,4 | 11.1 | 2,0 |
60g room (20%vet) | 129 | 12,1 | 3,1 | 1,6 |
100g tomaat | 20 | 0,4 | 2,9 | 0,7 |
55 g tonijn in olie uit blik | 113 | 5,9 | 0,1 | 14,9 |
35g ui | 13 | 0,1 | 2,2 | 0,5 |
Snufje peper | 0 | 0,0 | 0,1 | 0,0 |
Snufje zout | 0 | 0,0 | 0,0 | 0,0 |
Totaal per portie | 685 | 54,4 | 24,5 | 22,2 |