Courgetti met tonijn

20 minuten 20 minuten 2 Gemiddeld
creamy chicken alfredo with zucchini noodles , a ketogenic diet meal

Bereiding

Ratio 1.2:1 (MCT). MCT Oil* levert 35,1g MCT per 37g.

De combinatie van courgette en tonijn in dit pasta recept is onweerstaanbaar!

Recept van Nutricia Ketogenics.

1. Snijd de courgette in courgetti (dunne sliertjes).

2. Snijd de ui in halve ringen.

3. Pers het knoflookteentje.

4. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij het tomatenvlees in blokjes.

5. Verhit de MCT-olie* in een wokpan en bak hierin de uienringen en de knoflook tot deze glazig zijn.

6. Voeg de tomatenblokjes toe en roer om.

7. Voeg de tonijn toe en roer om.

8. Voeg de courgetti toe en wok verder tot alles knapperig gaar is.

9. Voeg naar smaak peper en zout toe.

10. Dien op met de gekookte pasta.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 180 g courgette
  • 100 g tomaat
  • 60 g room (20%vet)
  • 55 g tonijn in olie uit blik
  • 40 g gekookte witte pasta
  • 37 g MCT Oil*
  • 35 g ui
  • 3 g knoflook  (een teentje)
  • Peper en zout naar smaak

Voedingswaarden

 

Energie (kcal)

Vetten (g)

Koolhydraten (g)

Eiwitten (g)

180 g courgette

32

0,4

4,1

2,3

3 g knoflook

5

0,0

0,9

0,2

37 g MCT olie

316

35,2

0,0

0,0

40 g gekookte witte pasta

57

0,4

11.1

2,0

60g room  (20%vet)

129

12,1

3,1

1,6

100g tomaat

20

0,4

2,9

0,7

55 g tonijn in olie uit blik

113

5,9

0,1

14,9

35g ui

13

0,1

2,2

0,5

Snufje peper

0

0,0

0,1

0,0

Snufje zout

0

0,0

0,0

0,0

Totaal per portie

685

54,4

24,5

22,2