Kip met bloemkoolrijst en currysaus
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.5:1
- Zet water op met de helft van de bouillon. Kook de bloemkoolrijst voor 5 minuten en giet af. De bloemkoolrijst kan ook zelf gemaakt worden door de roosjes van een bloemkool kort in een mixer te malen tot korrels ter grootte van rijst.
- Bak vervolgens de kip in de olijfolie.
- Doe de currypoeder, de vloeibare bak- en braadboter, room, overige bouillon en de olijfolie waarmee de kip werd gebakken in een kleine kookpan. Verwarm het mengsel tot het de gewenste consistentie heeft
- Leg de rijst en kip op een bord en doe de currysaus hierover. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*Wanneer u een anderer 'bak en braad' variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 80 g bloemkoolrijst
- 50 g slagroom 40% vet
- 40 g kip
- 25 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet*
- 9 g olijfolie
- 3 g (1/3e blokje) groentebouillon
- 2 g currypoeder
- Koriander naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
80 g bloemkoolrijst | 20 | 0.16 | 2.3 | 1.5 |
50 g slagroom 40% vet | 189.5 | 20 | 1.3 | 0.95 |
40 g kip | 55.6 | 2.5 | 0 | 8.2 |
25 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet* | 185 | 20.5 | 0.1 | 0.1 |
9 g olijfolie | 81 | 9 | 0 | 0 |
3 g (1/3e blokje) groentebouillon | - | - | - | - |
2 g currypoeder | 7.5 | 0.34 | 0.6 | 0.2 |
Koriander naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 539 | 52.5 | 4.3 | 10.9 |
Per portie | 539 | 52.5 | 4.3 | 10.9 |