Pannenkoek hazelnootpasta
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.3:1
- Bereid de pannenkoek volgens het basisrecept en maak een pannenkoek van 90 gram.
- Breek de chocolade in stukjes en verwarm met de sojaroom en zonnebloemolie in de magnetron. Roer elke 10 à 20 seconden goed door, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
- Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Doe de cacao en het chocolademengsel erbij en mix verder tot een glad geheel.
- Besmeer de pannenkoek met de hazelnootpasta (47 g).
- Vouw de pannenkoek dubbel, of rol op, en serveer.
De overgebleven pannenkoeken kunnen afgedekt worden bewaard in de koelkast.
Tip: de pannenkoeken zijn ideaal om in een lunch box mee te nemen als lunch. Gebruik binnen twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant kookroom kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)
- 57 g hazelnootpasta (zie 'halzelnootpasta recept')
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’) | 277 | 28.5 | 0.2 | 8.5 |
57 g hazelnootpasta (zie 'halzelnootpasta recept') | 263 | 25 | 3 | 4.4 |
Totaal | 539 | 53.4 | 3.2 | 12.9 |
Per portie | 539 | 53.4 | 3.2 | 12.9 |